|
|
Registros recuperados : 24 | |
2. | | TOMICH, T. R.; FERREIRA, P. D. S.; MAGALHÃES, F. A.; VELASCO, F. O.; JAYME, D. G.; GONÇALVES, L. C. Parte aérea da mandioca para gado leiteiro: revisão de literatura. In: Conferência Universitária de Referência Rural e Acadêmica do Leite, 1., 2012, Montes Claros. Artigos técnicos... Montes Claros: UFMG, 2012. p. 147-154. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
3. | | CRUZ, D. S. G.; JAYME, D. G.; GONÇALVES, L. C.; TEIXEIRA, A. DE M.; TOMICH, T. R.; VELASCO, F. O. Efeito das saponinas sobre a microbiota e a fermentação ruminal: revisão de literatura. In: Conferência Universitária de Referência Rural e Acadêmica do Leite, 1., 2012, Montes Claros. Artigos técnicos... Montes Claros: UFMG, 2012. p. 58-64. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
4. | | VELASCO, F. O.; GONÇALVES, L. C.; JAYME, D. G.; MAGALHÃES, F. A.; TOMICH, T. R.; FERREIRA, P. D. S. Os taninos e seu efeito sobre a produção de metano ruminal: revisão de literatura. In: Conferência Universitária de Referência Rural e Acadêmica do Leite, 1., 2012, Montes Claros. Artigos técnicos... Montes Claros: UFMG, 2012. p. 134-139. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
5. | | VELASCO, F. O.; GONÇALVES, L. C.; MAGALHAES, F. A.; RAMIREZ, M. A.; JAYME, D. G.; MACHADO, F. S.; POSSAS, F. P.; FARIA JR. W. G. DE. Consumo voluntario e digestibilidade das frações fibrosas do capim Brachiaria decumbens verde em tres idades de corte. In: Congresso Brasileiro de Zootecnia, 21., 2011, Maceió. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
6. | | POSSAS, F. P.; MACHADO, F. S.; GONÇALVES, L. C.; RIBAS, M. N.; CAMPOS, M. M.; RODRIGUEZ, N. M.; RODRIGUES, J. A. S.; VELASCO, F. O. Consumo e digestibilidade aparente da materia seca, em ovinos, das silagens de sorgo em diferentes estadios de maturação. In: Congresso Brasileiro de Zootecnia, 21., 2011, Maceió. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
7. | | RIBEIRO JUNIOR, G. O.; TEIXEIRA, A. M.; VELASCO, F. O.; FARIA JÚNIOR, W. G.; PEREIRA, L. G. R.; CHAVES, A. V.; GONÇALVES, L. C.; McALLISTER, T. A. Production, Nutritional Quality and In vitro Methane Production from Andropogon gayanus Grass Harvested at Different Maturities and Preserved as Hay or Silage. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, v. 27, n. 3, p. 330-341, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
8. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; VELASCO, F. O.; PEREIRA, L. G. R. Efeito do extrato de Solanum paniculatum sobre a produção de metano entérico in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
9. | | MAGALHÃES, F. A.; GONÇALVES, L. C.; VELASCO, F. O.; RAMIRES, M. A.; JAYME, D. G.; FARIA JR, W. G. DE; TEIXEIRA, A. DE C.; MACHADO, F. S. Cinética de fermentação ruminal do feno do capim Brachiaria decumbens cortado em tres diferentes idades. In: Congresso Brasileiro de Zootecnia, 21., 2011, Maceió. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
10. | | FERREIRA, P. D. S.; GONÇALVES, L. C.; RODRIGUES, J. A. S.; JAYME, D. G.; RAMIREZ, M. A.; VELASCO, F. O.; SILVA, C. A. M.; RODRIGUEZ, N. M. Relação folha/colmo de quatro híbridos de sorgo com capim-sudão avaliados em quatro idades de corte. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 10.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 10.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 11., 2011, Maceió. Anais. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
11. | | KOLLING, G. J.; FISCHER, V.; DILL, S. W.; SACRAMENTO, J. P.; CASTRO, T. G.; GABBI, A. M.; VELASCO, F. O.; PEREIRA, L. G. R. Extratos de orégano e chá verde na alimentação de vacas leiteiras e seus efeitos sobre o perfil hematológico. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 6., 2015, Curitiba. Anais... Curitiba: CBQL, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
12. | | MAGALHÃES, F. A.; GONÇALVES, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; VELASCO, F. O.; PIRES NETO, O. de S.; CRUZ, D. S. G.; ABREL, D. C. de; TEIXEIRA, A. de M. Perdas energéticas e eficiência de utilização da energia da silagem do capim Brachiaria decumbens em diferentes idades de corte. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
13. | | MAGALHÃES, F. A.; GONÇALVES, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; VELASCO, F. O.; PIRES NETO, O. de S.; CRUZ, D. S. G.; ABREL, D. C. de; JAYME, D. G. Produção acumulada de gases pela técnica in vitro da silagem do capim Brachiaria decumbens em diferentes idades de corte. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
14. | | TEIXEIRA, A. de M.; RIBEIRO JÚNIOR, G. de O.; VELASCO, F. O.; FARIA JÚNIOR, W. G. de; RODRIGUEZ, N. M.; RODRIGUES, J. A. S.; McALLISTER, T.; GONÇALVES, L. C. Intake and digestibility of sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) silages with different tannin contents in sheep. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 43, n. 1, p. 14-19, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
15. | | PAIVA, C. A. V.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; SOUZA, G. N. de; VELASCO, F. O.; POSSAS, F. P.; LIMA, J. A. M.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. Information and precision techonologies used for improving the milking routine performance In: INTERNATIONAL PRECISION DAIRY FARMING CONFERENCE, 1., 2016, 2016, Leuwarden. Proceedings... Utrecht: University Utrecht, 2016. p. 229-232. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
16. | | PAIVA, C. A. V.; VELASCO, F. O.; PÔSSAS, F. P.; LIMA, J. A. M.; FERREIRA, A. L.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CHAVES, A. V.; PEREIRA, L. G. R. Comparação dos métodos tradicional e por processamento de imagens digitais para avaliação do escore de condição corporal em três grupos genéticos de vacas leiteiras. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
17. | | TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; REIS, L. G.; MOREIRA, E. de A.; PIRES NETO, O. de S.; VELASCO, F. O.; RODRIGUES, J. A. S.; GONÇALVES, L. C. Composição química, cinética de fermentação ruminal e produção de metano in vitro de silagens da variedade de sorgo sacarino BRS 506 em distintos estádios de maturação das plantas. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
18. | | TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; REIS, L. G. dos; MOREIRA, E. de A.; PIRES NETO, O. de S.; VELASCO, F. O.; RODRIGUES, J. A. S.; GONÇALVES, L. C. Composição quimica, cinética de fermentação ruminal e produção de metano in vitro de silagens da variedade de sorgo sacarino BRS 506 em distintos estádios de maturação de plantas. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF : Embrapa, 2015. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 184). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
19. | | MAGALHÃES, F. A.; GONÇALVES, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; VELASCO, F. O.; PIRES NETO, O. de S.; CRUZ, D. S. G.; ABREL, D. C. de; TEIXEIRA, A. de M. Degradabilidade in vitro da silagem do capim Brachiaria decumbens em diferentes idades de corte. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
20. | | MACHADO, F. S.; RODRIGUEZ, N. M.; RODRIGUES, J. A. S.; RIBAS, M. N.; TEIXEIRA, A. M.; RIBEIRO JR. G. O.; VELASCO, F. O.; GONÇALVES, L. C.; GUIMARAES JUNIOR, R.; PEREIRA, L. G. R. Qualidade da silagem de híbridos de sorgo em diferentes estádios de maturação. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 64, n. 3, p. 711-720, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
Registros recuperados : 24 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
03/01/2014 |
Data da última atualização: |
23/07/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
TEIXEIRA, A. de M.; RIBEIRO JÚNIOR, G. de O.; VELASCO, F. O.; FARIA JÚNIOR, W. G. de; RODRIGUEZ, N. M.; RODRIGUES, J. A. S.; McALLISTER, T.; GONÇALVES, L. C. |
Afiliação: |
JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS. |
Título: |
Intake and digestibility of sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) silages with different tannin contents in sheep. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 43, n. 1, p. 14-19, 2014. |
DOI: |
10.1590/S0102-09352014000100033 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study was to evaluate the voluntary intake and digestibility of three sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) hybrid silages in sheep. The hybrids used were H1 - BRS 655 (CMSXS 222 A × CMSXS 235 R), with tannin; H2 - (ATF54 A × CMSXS 235 R), without tannin; and H3 - BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R), without tannin. The intake and digestibility of dry matter (DM), gross energy (GE), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and crude protein (CP) were measured. Eighteen crossbred sheep weighing 59.4 kg (±8.3) were used in the trial. A completely randomized design with three treatments (hybrids) and six repetitions (sheep) was used. There were no differences in the DM intake or apparent digestibility among the hybrids. Silage of hybrid BRS 610 displayed higher digestibility coefficients for CP, NDF, ADF, and GE compared with the other silages, which did not differ from each other. The neutral detergent fiber, ADF and digestible energy (DE) intakes were similar among the hybrids silages. All of the hybrids resulted in a positive N balance in sheep. The levels of DE were superior in hybrid silage BRS 610 in comparison with the other hybrids. Sorghum hybrid BRS 610 silage exhibited superior nutritional value compared with the other hybrids, which is most likely in part due to the absence of tannins. Sorghum silage made with hybrid BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R) presents superior gross energy, crude protein, neutral detergent fiber and acid detergent fiber digestibility coefficients, as well as greater digestible energy levels than BRS 655 (CMSXS 222 A × CMSXS 235 R) and (ATF54 A × CMSXS 235 R). MenosThe purpose of this study was to evaluate the voluntary intake and digestibility of three sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) hybrid silages in sheep. The hybrids used were H1 - BRS 655 (CMSXS 222 A × CMSXS 235 R), with tannin; H2 - (ATF54 A × CMSXS 235 R), without tannin; and H3 - BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R), without tannin. The intake and digestibility of dry matter (DM), gross energy (GE), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and crude protein (CP) were measured. Eighteen crossbred sheep weighing 59.4 kg (±8.3) were used in the trial. A completely randomized design with three treatments (hybrids) and six repetitions (sheep) was used. There were no differences in the DM intake or apparent digestibility among the hybrids. Silage of hybrid BRS 610 displayed higher digestibility coefficients for CP, NDF, ADF, and GE compared with the other silages, which did not differ from each other. The neutral detergent fiber, ADF and digestible energy (DE) intakes were similar among the hybrids silages. All of the hybrids resulted in a positive N balance in sheep. The levels of DE were superior in hybrid silage BRS 610 in comparison with the other hybrids. Sorghum hybrid BRS 610 silage exhibited superior nutritional value compared with the other hybrids, which is most likely in part due to the absence of tannins. Sorghum silage made with hybrid BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R) presents superior gross energy, crude protein, neutral detergent fiber and acid... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Balanço de nitrogênio; Valor nutricional. |
Thesagro: |
Forragem; Sorgo; Tanino. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value; Silage. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94666/1/Intake-digestibility.pdf
|
Marc: |
LEADER 02602naa a2200301 a 4500 001 1974901 005 2014-07-23 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/S0102-09352014000100033$2DOI 100 1 $aTEIXEIRA, A. de M. 245 $aIntake and digestibility of sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) silages with different tannin contents in sheep.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe purpose of this study was to evaluate the voluntary intake and digestibility of three sorghum (Sorghum bicolor, L. Moench) hybrid silages in sheep. The hybrids used were H1 - BRS 655 (CMSXS 222 A × CMSXS 235 R), with tannin; H2 - (ATF54 A × CMSXS 235 R), without tannin; and H3 - BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R), without tannin. The intake and digestibility of dry matter (DM), gross energy (GE), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and crude protein (CP) were measured. Eighteen crossbred sheep weighing 59.4 kg (±8.3) were used in the trial. A completely randomized design with three treatments (hybrids) and six repetitions (sheep) was used. There were no differences in the DM intake or apparent digestibility among the hybrids. Silage of hybrid BRS 610 displayed higher digestibility coefficients for CP, NDF, ADF, and GE compared with the other silages, which did not differ from each other. The neutral detergent fiber, ADF and digestible energy (DE) intakes were similar among the hybrids silages. All of the hybrids resulted in a positive N balance in sheep. The levels of DE were superior in hybrid silage BRS 610 in comparison with the other hybrids. Sorghum hybrid BRS 610 silage exhibited superior nutritional value compared with the other hybrids, which is most likely in part due to the absence of tannins. Sorghum silage made with hybrid BRS 610 (CMSXS 232 A × CMSXS 234 R) presents superior gross energy, crude protein, neutral detergent fiber and acid detergent fiber digestibility coefficients, as well as greater digestible energy levels than BRS 655 (CMSXS 222 A × CMSXS 235 R) and (ATF54 A × CMSXS 235 R). 650 $aNutritive value 650 $aSilage 650 $aForragem 650 $aSorgo 650 $aTanino 653 $aBalanço de nitrogênio 653 $aValor nutricional 700 1 $aRIBEIRO JÚNIOR, G. de O. 700 1 $aVELASCO, F. O. 700 1 $aFARIA JÚNIOR, W. G. de 700 1 $aRODRIGUEZ, N. M. 700 1 $aRODRIGUES, J. A. S. 700 1 $aMcALLISTER, T. 700 1 $aGONÇALVES, L. C. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG$gv. 43, n. 1, p. 14-19, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|